V Elite máme radi pivo. A máme radi aj výzvy.

pivo elite

Kreatívne, grafické, developerské, manažérske, no úplne najlepšie pekne pokope. A ak sú spojené s pivom, nádhera! Presne taká sa nám naskytla na prelome marca a apríla. Uspeli sme v tendri spoločnosti SAB Miller, ktorá je známa značkami ako Pilsner Urquell, Velkopopovický Kozel či Birell a čakal na nás nemalý projekt „Kozlovňa“.

Cieľom projektu bolo, aby všetky podniky Kozlovne prešli v online svete na jednotný systém, dostali nový moderný dizajn, jednotný grafický štýl. Tak aby všetky prezentovali jednu značku. S odstupom času sa o projekte rozpísal náš (dovtedy len) developer Dano, ktorý bol tentoraz nie len programátorom…

Kozlovňa bola pre mňa veľká výzva. Pri bežnom agentúrnom zadaní od accountov, či už je to microsite, Facebook hra alebo aplikácia, ide o prácu, ktorú treba naprogramovať a odovzdať. Málokedy vidíme do celého projektu, čo všetko obnáša, od komunikácie s klientom až po samotnú realizáciu a nasadenie.

Projekt Kozlovňa bol v tomto iný. Kvôli zefektívneniu procesov som dostal možnosť celý projekt manažovať a byť zodpovedný za jeho technickú a funkčnú stránku. Bola to výzva, ktorú som bez váhania prijal, napriek tomu, že skúseností s riadením projektov na takejto úrovni mám menej. Zároveň som tak dostal príležitosť otestovať, čo vo mne je a podpísať sa pod niečo veľké. Predsa len, pre SAB Miller nerobíte každý deň.

Mojou zodpovednosťou bolo starať sa o niekoľko vecí naraz. Vymyslieť celkový systém, technológiu, rozdeliť úlohy medzi ďalších členov tímu, kontrolovať výstupy, dodržiavať DDL úloh, testovať a spracovávať feedbacky klienta. Bolo to ako odsledovať správnu teplotu piva, natlakovanie a ešte ho aj perfektne načapovať. Proste prvotriedna kvalita od začiatku až dokonca.

Projekt bol náročný, mal viacero fáz, riešili sme súčasne frontend aj CMS, napojenie na systémy klienta a mnoho ďalšieho. Dnes je už Kozlovňa úspešne spustená. V mojich očiach dopadol projekt na výbornú. Ale kľudne to posúďte sami – http://www.kozlovna.cz/

Web Kozlovna Home

Web Kozlovna u Mestana

Prečo o tom všetkom píšem a aký je záver? Aj developer môže byť manažérom. Dokonca môže byť oboje v jednom. Len sa netreba báť výziev, vziať ich pevne do svojich rúk a naučiť sa z nich, čo to dá. V Elite som takúto príležitosť dostal.

Ak sa stanete vedúcim projektu, projekt pre vás zrazu naberie nový rozmer. Už to nie je len stránka, aplikácia, ktorú treba naprogramovať. Už to nie je len další job. Je to niečo, čo sa vás nepriamo dotýka. Vy ste ten, kto sa pod to celé podpíše. Preto som rád, že mám v Elite tím kolegov, na ktorých sa môžem spoľahnúť a s ktorými som sa nebál zobrať túto zodpovednosť na seba.

Zároveň som vdačný za túto skvelú príležitosť, za preverenie samého seba a za zodpovednosť za dôležitý a veľký projekt. Medzičasom som sa stal Head developerom nášho oddelenia, aj vďaka Kozlovni.  

Tak teda nazdravie! : – )

dano

Ak chceš aj ty pracovať na podobných joboch, učiť sa a rásť, určite sa nám ozvi. Miesto pre šikovného kolegu sa vždy nájde. Napíš nám na job@eliteml.sk a môžeš sa o projekte Kozlovňa a ďalších porozprávať s Danom a Eliťákmi osobne.