Copywriter Adam

Adam hovorí, že jeden z najestetickejších insta účtov má balet Národnej opery v Paríži. Je skvele vizuálne zladený a dynamika kričí z každého statického postu. Instagram vás vtiahne na pódium baletných predstavení, do zákulisia na tréningy a nahliadnete aj do interiéru veľkolepej opery.

Poznáte Lizu Koshy? Adam hovorí, že táto influencerka má najvtipnejší product placement, pretože robí reklamy, ktoré nevyzerajú ako reklamy. Jej Instagram je navyše veľmi estetický a farebne zladený. Odporúčame sledovať jej storky.

tea never looked so hot

A post shared by Liza Koshy (@lizakoshy) on

Grafička Zuzka

Zuzku baví slimesunday. Tento účet je plný nádherne spracovaných surrealistických fotomontáži v prekrásnych farbách. Autor našiel svojský spôsob, ako statickým obrázkom pridať emóciu a dej. Miestami až gýčovo nastajlovaná scénka je vždy narušená nejakým znepokojujúcim javom.

GRDNTVBZ

A post shared by SLⓘME (@slimesunday) on

https://www.instagram.com/p/BYyYHnCgOdH/?taken-by=slimesunday

Robin Velghe tvorí cool animované ilustrácie v komiksovom štýle, z ktorých srší teplo a špecifický hedonistický mood. Opäť krásna farebnosť a vtipné, pohodové gangsta scénky s R&B podmazom. Aha.

https://www.instagram.com/p/BZSmMXSgwf1/?taken-by=rhymezlikedimez

Account manažér Janči  

A teraz trošku z iného súdka. Doslova. Pretože drunk people doing things. A hlavne Američania. Janči hovorí, že pri tomto profile presedí hodiny a na kolenách má obrovské červené kruhy (dúfame, že nie v práci!).

@oldppldoingthings is our most absurd page yet. You'll wanna watch every video

A post shared by Drunk People Doing Things (@drunkpeopledoingthings) on

Dvojica Slovákov Lens Between Us cestuje po svete a ich príspevky na Instagrame tvorí vždy koláž dvoch fotiek z opačných uhlov. Ale lepšie raz vidieť, ako o tom písať.

https://www.instagram.com/p/BbFSwgUgNL8/?taken-by=lensbetweenus

https://www.instagram.com/p/BBw1MIrG0st/?taken-by=lensbetweenus

Social media manažérka (me)

Jeden z mojich najobľúbenejších Instagramov robí grafický dizajnér Shusaku Takaoka. Vo svojich creepy kolážach zliepa filmové scény s umeleckými dielami a do súčasných fotiek komponuje motívy z kreslených rozprávok. Aha:

Páči sa mi aj Dan Cretu a jeho schopnosť spojiť vo svojich kolážach a fotomontážach nespojiteľné. V postoch sa často hrá so social media symbolikou, sochami, postavami z filmov či tvárami zo známych umeleckých diel. Vznikajú potom príspevky ako tieto:

#dancretu #artXfilm #tarantino #degas #pulpfiction

A post shared by Dan Cretu (@dan_cretu) on

#dancretu #brunomars

A post shared by Dan Cretu (@dan_cretu) on

Boss Ľubo

Ľubo ocení kvalitu fotografií s emóciou a ako vášnivý cestovateľ má rád fotky prírodných scenérií. Preto sa mu páči Instagram Honzu Řeháčka, ktorý vo väčšine príspevkov spája dva motívy. Tajomnú zalesnenú krajinu a Sitka – svojho psa, ktorý podľa jeho slov zmenil jeho život.

https://www.instagram.com/p/Bb_nPROh2_4/?taken-by=kopernikk

https://www.instagram.com/p/Ba05OLoBkCP/?taken-by=kopernikk

Ruský rybár Roman Fedorstov fotí bizarné morské živočíchy. Ľubovým favoritom je z jednoduchých dôvodov. Aj keď niektoré fotky vyzerajú akoby boli odfotené kalkulačkou, tento ruský rybár ukázal svetu niečo, čo nie je vôbec bežné.

Ilustrátor Andrej  

Podľa Andrejových slov je topkou instagram Liama Ashursta. Inšpiruj sa krásnymi ilustračkami tohto freelance dizajnéra žijúceho v Londýne. Páči.

https://www.instagram.com/p/BR6PRBWDTI8/?taken-by=liamashurst

https://www.instagram.com/p/Bb7bxs5jXQ7/?taken-by=liamashurst

Andrejov druhý obľúbený instagram? Jeho vlastný s príbehom veľryby vo vesmíre.

https://www.instagram.com/p/BWdwEYuAz8f/?taken-by=whale_story_2

https://www.instagram.com/p/BWE1tj7g0uU/?taken-by=whale_story_2

Tak a sme na konci. Verím, že sa v tomto článku našiel minimálne jeden účet, ktorý dostal tvoj follow. 🙂