Ak chceš v práci robiť viac, chceš riadiť veľké projekty, implementovať nové postupy, meniť zaužívané a posúvať sa s tímom vpred, rovno posielaj CV. Si bývalý programátor, alebo presne rozumieš, čo poriadny programátor potrebuje? Vieš vysvetliť klientovi, v akom stave je projekt, usmievaš sa a nevie ťa len tak niečo vystresovať? Tak čítaj daľej.

Čo by si mal spĺňať 

Projekťák je človek, ktorý musí presne pochopiť, čo programátori chcú a potrebujú a rovnako by mal vedieť komunikovať aj s klientom. Odborne a slušne 🙂 Zhrnieme si základné veci, ktoré by si mal vedieť, alebo o nich mať aspoň ako také tušenie 🙂

  • vieš urobiť samostatne časový odhad projektu
  • vieš, čo je to Scrum a vieš, kedy ho implementovať (alebo aspoň poznáš základy)
  • vieš, aký je rozdiel medzi natívnou a hybridnou aplikáciou a poznáš výhody a nevýhody
  • vieš, aké sú rozdiely medzi React, Angular a Vue
  • poznáš základné pravidlá security – webovej, serverovej a security aplikácie
  • vieš viesť malý tím
  • vieš napísať špecifikáciu, poznáš základy UML
  • si organizovaný, vieš robiť zápisy
  • vieš, čo je to API, Swagger, Blueprint
  • vieš vytvoriť Wireframe
  • vieš jasne určovať priority
  • vieš zvoliť vhodnú technológiu na projekt
  • vieš, aký je rozdiel medzi Google Analytics a Firebase
  • vieš vypracovať tender, ponuku pre klienta
  • a nakoniec to najdôležitejšie – chceš zlepšovať veci

O aké projekty sa budeš starať

Budeš sa starať o webové projekty, kde je backend v Laravely PHP, CMS používame OctoberCMS, front endy sú HTML/JS a sem-tam nejaký React. Robíme veľmi veľa mobilných aplikácií, hlavne natívných v Kotlin a Swifte. Pomer webových a mobilných projektov je 1:1. Budeš sa starať o väčšie technickejšie projekty pre klientov O2, Wustenrot, Slovnaft, Česká poisťovňa. Referenčné projekty si pozri na našich stránkach:

http://wwe.eliteml.sk

https://www.eliteml.sk/mobilne-aplikacie

Aké budú tvoje zodpovednosti, s kým budeš komunikovať

Tvoja najväčšia zodpovednosť bude dokončiť projekt včas, v rámci budgetu a hlavne bez stresov tak, aby bol klient spokojný a všetci, čo robili na projekte, pyšní na svoju prácu. Budeš sa starať o projekt od prvého nacenenia až po akceptovanie projektu klientom. Budeš osobou, ktorá bude mať v každom momente prehľad o tom, v akom stave sa veci nachádzajú. Tvoj tím sa bude skladať hlavne z 10 programátorov, ďalej sa budeš stretávať s 5 grafikmi a 5 accountmi, ktorí sú menej technicki zdatní a ocenia tvoju pomoc.

Prečo práve Elite

Mám možnosť hľadať nové riešenia nových problémov

V bežnej práci to poznáš. Prídeš do práce, otvoríš ticket a programuješ časť modulu nejakého releasu, ktorý pôjde von pravdepodobne na jar budúceho roka. Alebo sa situácia zmení a release ani nepôjde von. Pol roka si teda robil zbytočne. Jasné, zaplatené to bolo, ale nenapĺňa ťa to.

V Elite si našťastie projekty vyberáme. Pracujeme agilne, nebojíme sa nových výziev a ideme aj do neznámych vôd. Ak existuje nejaký problém, chceme ho riešiť. Nebolo by to nezvyčajné, ak by si sa u nás dostal do konfrontácie so zatiaľ nepoznanou technológiou, ktorú ideme implementovať do projektu. Berieme to ako každodenné výzvy, z ktorých vychádzame skúsenejší a pripravení na ďalšie projekty. Vidieť, ako to následne funguje, je lepšie ako čerešňový koláč od mamy 🙂

Môžem spájať technológie, reklamu a hračky v rôznych projektoch

Práca v reklamnej agentúre nie je kreatívna iba pre kreatívcov. Práve kreativita v schopnosti využiť najnovšie technológie, digitálne hračky a reklamné techniky nás všetkých posúva vpred. Práca je tak pre mňa zaujímavejšia, dostanem sa k novým technológiám a nie je výnimkou, ak vytváram delo, ktoré v nákupnom centre strieľa zoskartovaný papier a streamuje to na internet.

To, čo zatiaľ neviem, budem zajtra implementovať v novom projekte

Tak to je. Vzdelávam sa nielen na konferenciách či školeniach. Vzdelávame sa aj navzájom, priamo pri tvorbe projektov. Nie je výnimkou, že so zaujímavou technologickou inováciou príde kreatívec a naopak. Nie je výnimkou, keď programátor prispeje svojimi nápadmi do kampaní. Pri tvorbe veľkých projektov spolupracujeme aj s externými firmami, ktoré nám dokážu priniesť nové nápady a technológie do našich postupov.

Kolegovia nemajú celý deň slúchadlá, rozprávajú sa

O čom by bola práca v tíme, ak by sme nemohli ako tím spolupracovať? Pri práci sa rozprávame, riešime úlohy spoločne a pomáhame si. Iste, stále si môžem nasadiť slúchadlá a “búšiť”, čo to dá. Keď sa však zaseknem, mám vedľa seba ochotných kolegov, ktorí mi poradia. Alebo s nimi prediskutujem, kam pôjdeme na obed. Voľba je na mne, nie predpisoch.

Dostanem hardvér, na akom sa mi pracuje najlepšie

Najlepšie sa mi robí na Macu. Kolega vedľa uprednostňuje Windows, ten oproti zase ultrabook s Linuxom. Na hardvéri u nás naozaj nezáleží. Dôležité je, aby som sa pri práci cítil komfortne a pracoval som efektívne v akomkoľvek prostredí. Preto som dostal taký hardvér, aký som chcel.

Doobeda programujem drona, poobede ladím Drinkbox

Inými slovami – nie je to len o klientoch. Máme veľa vlastných, technologicky zaujímavých a vyzývavých projektov. Programovateľný dron, Drinkbox, novovzniknutý Botograf a veľa ďalších (zatiaľ utajených) projektov. Môžem si vymyslieť aj vlastné, kolegovia mi pomôžu s realizáciou a o zábavu máme postarané.

Kolegovia sú pre mňa aj priatelia

Naše spoločné zážitky nie sú ohraničené deviatou a piatou hodinou. Po práci zbehneme na pivko, niekoľkokrát ročne máme off-site teambuildingy a hackathony. Nie preto, že musíme. Chceme. Máme skvelú partiu, neskupinkujeme sa a sme priateľmi aj mimo práce.

Pracujem v parku, v meste. Bez komplikovaného dochádzania.

Kedysi som si myslel, že práca v modernom, sklenenom business centre bude ideálna. Kým nepríde na preplnené autobusy, zlé reštaurácie v okolí, nekonečné čakanie na výťahy a stiesnené prostredie. Potom zažijete prácu v centre, pod hradom, medzi stromami v parku. Cez obed výber Starého mesta, po práci všetky podniky v okolí. Ťažko by som si teraz zvykol na niečo lepšie.

Moje pracovné podmienky sa stále zlepšujú

Viem, že moje pracovné prostredie sa stále rozvíja. Len za posledný rok pribudli platené vstupy na športoviská, pravidelné ovocie, dovolenka navyše, či mnoho iných výhod. Jednoducho si môžem byť istý, že pracovať v Elite nebude nikdy rovnaké, stále sa totiž posúvame vpred.

Plat

Ponúkame plat od 1500 EUR, ale výška platu je vždy otázka skúsenosti a dohody.

Elite je široko ďaleko známy týmito benefitmi:

– najparádnejšie tímbildingové akcie – pozri náš InstagramFacebook
– pár dní platenej dovolenky naviac (vždy sme po takejto akcii trochu out :P)
– pár dní home office
– Multisport karta = každý deň vstup zdarma do fitiek, na lezecké steny, do welnessov…
– spoločné raňajky, futbal, bar priamo v našich priestoroch
– krásny výhľad na celé mesto

Ale ponúkame ti hlavne skutočnú hodnotu v podobe:
– širokého spektra zaujímavých projektov, od kreatívnych riešení pre lokálnych klientov až po veľké projekty
– príjemný tím, s ktorým sa dobre spolupracuje, ale aj zabáva

Neváhaj

Za pokus nič nedáš. Pošli nám svoje CV a poďme sa baviť o tvojej úlohe v našom tíme.

Poslať CV