Photoshop a Mikrosoft ekcel – pokročilý

Treba začať už od správneho CV. Úprimnosťou nič nepokazíte. Ak ste si raz na strednej vyretušovali akné, ešte nie ste pokročilý vo Photoshope a nastavenie dátumu v Exceli tiež nie je veľmi svetoborné.

Buďte úprimní a vyzdvihnite radšej svoje silné stránky. No a čo robiť, ak nemáte skúsenosti, žiadne špeciálne znalosti a zatiaľ ani portfólio zaujímavých projektov? Zaujmite netradične.

Raz sme najali social media manažérku, ktorá nám poslala prezentáciu s jediným slajdom “vezmite ma” (Baška, pozdravujeme :*).

Sebavedomie je zdravé

Je príjemné baviť sa s človekom, ktorý si je vedomý svojich silných stránok a vie sa predať. Stále je však nutné trafiť tú správnu mieru medzi zdravým sebavedomím a aroganciou. Aj ten najšikovnejší account môže pokaziť synergiu v tíme a znížiť produktivitu.

Takže sa nebojte a vystupujte sebavedomo, nemáte predsa dôvod na stres. U nás vládne neustále uvoľnená atmosféra. 🙂 Ak máte predsa len problémy s nervozitou a sebavedomím, odporúčame pred pohovorom tieto pesničky:

Scorpions – Rock You Like a Hurricane,

Journey – Don’t Stop Believing,

Queen – Another One Bites the Dust,

Rytmus – Motivujem Mladých Ľudí.

*Ak by ste si chceli posilniť nervy niekoľkými pivami pred pohovorom – radšej to zvážte, už to u nás uchádzač skúšal a nemôžeme povedať, že by nás na pohovore práve ohúril.

Nepremotivované nadšenie

Skutočné nadšenie do práce a ochotu učiť sa nové veci si veľmi ceníme. Takéto nadšenie uchádzačovi veľmi pridá na šanci posunúť sa do ďalšieho kola pohovorov.

Nie vždy sa dajú vykompenzovať znalosti nadšením, niekedy však preferujeme pozitívne naladeného uchádzača o pozíciu s o niečo slabšími znalosťami, avšak s potenciálom a túžbou rozvíjať sa.

Samotné nadšenie vám miesto nezaručuje, určite však získavate body k dobru. Všetko, samozrejme, s mierou. Príliš nadšenia občas škodí:

Čo-to by ste mohli aj vedieť

Do veľkej miery je to, samozrejme, aj o znalostiach. Obrovské nadšenie vám pri PHP programovaní veľmi nepomôže, pokiaľ ste v živote nenapísali čiarku kódu. Opäť vyzdvihujeme úprimnosť, ak poznáme vaše nedostatky, dá sa s nimi pracovať.

Ak nám neodpisujete na maily a meškáte na pracovný pohovor pol hodinku, account z vás asi nebude. Možno však spolu zistíme, že vám ide písanie a získate stáž v našom kreatívnom domčeku.

Určite spomeňte aj svoje silné stránky. Robili ste na zaujímavom projekte? Pochváľte sa. Nezáleží na tom, že to nebolo pre obrovského klienta, alebo išlo len o promo lokálneho eventu či neziskovej organizácie, spomeňte to.

Vždy pripravení

Vy ste tá modelingová agentúra, Elite Model Look, že?” Nie, nie sme. 🙂 Spravte si menší prieskum a zistite si, kam idete na pohovor, aké otázky sa viažu na danú pozíciu a čo táto pozícia vlastne obnáša.

Vyhnete sa tak podobným perlám a nepokazíte hneď prvý dojem. Určite na seba upozorníte, ak máte aj prehľad o tom, čo sa deje na trhu, čo robia iné agentúry, ktorý klient v poslednej dobe zaujal kampaňou a komu sa to, naopak, nepodarilo.

Ak by ste si chceli otestovať tieto tipy v praxi, práve hľadáme frontenda a PHP programátora.

Pošlite nám CV na job@eliteml.sk.