Boj s vianočným ošiaľom sme potiahli do úspešného konca. Dôkazom sú ocenenia Online kampaň mesiaca, Banner mesiaca a státisíce prehratí na YouTube.

Boj s ošiaľom

Môžeš si vybrať. Stiahneš Santu dole komínom, poženieš ho metlou hore, alebo mu pekne podkúriš pod nohami. Teda aspoň v našom interaktívnom videu. Odvážny online spot patril k sérii videí pre vianočnú kampaň O2.

Zadanie sa ani na prvý pohľad nezdalo jednoduché. Cieľom bolo upozorniť na fakt, že operátor O2 neponúka darčeky a zľavy len na Vianoce, ale počas celého roka. A že sa mu preto ten humbuk okolo toho vôbec nepozdáva. Našou úlohou bolo spraviť pre nášho dvorného klienta pokračovanie ATL spotov v online videách a banneroch.

IMG_5735-1

Podujal sa na to náš kreatívny riaditeľ Manuel Campagnoli, spoločne so stratégom Peťom Šurinom. Nápady vraj chodili samé a bolo ich viac než dosť. Tri z nich sa dočkali spracovania. Štvrté video chalani vymysleli len deň pred nakrúcaním. A vznikol z neho poriadny horror:

Na placi museli tvorcovia aj improvizovať, aby zábavy náhodou nebolo málo. Ale nebolo. Veľká produkcia, o ktorú sa postarali Vertigo production pod vedením Tomáša Klenovského totiž zahŕňala cca 30 ľudí.

Okrem toho bolo potrebné čo-to zdemolovať, vaňa mala odrezaný spodok, gauč mal dieru, aby sa do neho zmestil bábkoherec a podobne.

Prvé zviera v modrom

Samozrejme, pri nakrúcaní prišlo aj na novinky. Po prvýkrát v histórii O2 maňušiek vznikla pre tento účel maňuška – živočích. Išlo o rybu, teda kapra, ktorý zavadzia sprchujúcej sa maňuške vo vani. Jej autorom je Ria Benkovská.

A btw.: jednu maňušku musia ovládať až dvaja až traja bábkoherci!!

Náš boj s vianočným ošiaľom pokračoval aj jagavým bannerom. Samozrejme, tento gýč bol cielený. Svetielka, farebné gule, vločky aj soby v ňom, pochopiteľne, hrali prím.

Screen Shot 2015-01-15 at 13.05.20Screen Shot 2015-01-15 at 13.05.32Screen Shot 2015-01-15 at 13.05.51Screen Shot 2015-01-15 at 13.14.52

 
Jeho blikotavosť si môžeš naplno vyskúšať tu:

http://bezvianocnehoosialu.eliteml.sk/

A keď si celý ten ošiaľ okolo Vianoc zvládol, môžeš si vydýchnuť rovnako spokojne ako my. Spoločne s takým ústretovým a otvoreným klientom ako O2 sme sa postarali v roku 2014 o peknú vianočnú recesiu. A sme presvedčení, že nás odvaha nepustí ani ďalšie Vianoce. Aj keď … podpáliť Santa Clausa – to dáš len raz a život!