Už je to mesiac, čo u nás stážujú dve šikovné dievčatá. Aké sú ich prvé dojmy? Do čoho všetkého sme ich zatiahli? Ale viete čo? Nech si ten článok napíšu samé :).  

Stážistka Nika

Pamätám si to presne. Bol pondelok 5. 2. – začiatok mojej stáže. Prvýkrát zo mňa trošku opadol stres, keď som cestou do Elitu míňala Čert – ešte pár schodov k hradu a som tam.

Už len aby kolegovia boli v pohode…

Tí absolútne predčili moje očakávania a všetok zvyšný stres bol asi po desiatich minútach minulosťou. Všetci boli milí, káva dobrá a o týždeň neskôr so mnou už po schodoch kráčala aj moja Oliva, ktorej sa moje nové pracovisko určite pozdávalo viac ako predošlé.

Miesto officu je nádherné

A to aj vďaka maľbám mojej milovanej Dominiky Žákovej. Na svojej fitlopte som sa cítila skoro ako doma. Poviem vám, nie je jednoduché rýchlo sa adaptovať medzi úplne neznámych ľudí, ale dostali sme toľko práce, že som si to ani neuvedomila. 😀  

Začalo to prednáškami…

… aby sme ako stážistky pochopili chod v reklamke, keďže predošlé skúsenosti ani jedna nemáme. O pár dní neskôr sme už ako accountky pomáhali na reálnych projektoch pre klientov. Páči sa mi, že ako stážistky nenosíme kávu a nekopírujeme dokumenty – hodili nás rovno do vody, aby sme sa naučili celý proces.

Vyskúšala som si navrhnúť wireframe, robila som prezentáciu, v ktorej som analyzovala komunikáciu konkurenčných značiek jedného z klientov. Maťo nám povedal čo-to o kreatívnom procese a Barča s Viki nám vysvetlili všetko o social media. Najviac času sme strávili s Majom, ktorý nám vysvetlil a stále vysvetľuje všetko ohľadom accountskej práce – aby sme vedeli komunikovať s klientom, nacenovať joby a vedeli si správne rozložiť čas, tak ako skúsení accounti.  

Od stáže som čakala veľa nových vecí a výziev

… takže som bola trochu nervózna. Ale perfektný kolektív mi pomohol a pomaly som si začala všetko osvojovať. Táto stáž mi dala veľmi veľa, pomohla mi v sebe objaviť nové talenty a naučila som sa o sebe niečo nové. Okrem iného aj to, že do práce sa nemusí chodiť za trest, ak máš to správne prostredie, super kolegov a samotná práca ťa baví. Je tu síce veľa namrznutých schodov, ale aj na to sa dá v pohode zvyknúť :).

Stážistka Lenka

Je ráno 5. februára 2018 a ja sa prebúdzam do sna. Pýtate sa ako je to možné? Úplne jednoducho. Dostanete stáž svojich snov. Začalo sa to o 9:00 miestneho času na Mikulášskej 5 v krásnom domčeku pod Bratislavským hradom. Po prejdení najstrmších schodov v meste som stála pred vytúženým miestom a s očakávaním a strachom som zazvonila na zvonček s menom „Elite Solutions“. Po príchode ma čakalo dlhé kolo zoznamovačiek, mien a tvárí. Pocity som mala samozrejme zmiešané, pretože som bola na mnou vysnenom mieste, no nevedela som, čo ma tu čaká.

Viete, ako vyzeral môj prvý deň?

Po uvítacom kole a obdržaní darčekov (v Elite ich je vždy plno) sa začala ozajstná práca v reklamnej agentúre. Stážujem na pozícii accounta, no skúšam prácu zo všetkých oddelení, teda okrem programovania. 😀 Práca je to každý deň iná, plná výziev, no krásna. V reklamnom svete neexistuje slovo rutina a nuda tiež nie je povolená. Každý deň je plný mailov, mailov, stretnutí, smiechu a zase mailov. A takto vyzeral a aj stále vyzerá môj deň. Hneď po prvom prihlásení som obdržala 5 úvodných mailov a každý deň to len graduje.

Čo som sa naučila za prvý mesiac?

Som súčasťou Elitu už mesiac a za ten čas som sa naučila viac ako za 4 roky strávené na vysokej škole. Prvé dni som vôbec nerozumela, v akom jazyku na mňa tí moji kolegovia rozprávajú. No časom a prvými zadaniami som ho začala ovládať aj ja. Prvé dni boli náročné a mätúce, ale vďaka času našich úžasných kolegov som rýchlo porozumela, ako práca v reklamke funguje. Naučila som sa:

  • ako najlepšie vytvoriť prezentáciu
  • napísať článok
  • vytvoriť claim
  • čo to vlastne znamená wireframe, CE alebo insight
  • ako mať dobrý vzťah s klientom
  • koľko veľa práce majú naše úžasné krásky na social media
  • vyskúšala som si kreslenie na grafickom tablete
  • zúčastnila som sa brainstormingu, kde kreatívci riešili tender na online kampaň
  • naučila som sa strážiť deadliny a mnoho ďalšieho

Ale viete čo je na Elite okrem praxe najlepšie?

Ľudia! Už pri prvom prekročení prahu dverí som vedela, že prichádzam do úžasného kruhu priateľov. Každý jeden člen eliťáckeho tímu má na tvári úsmev a s láskou a ochotou vždy pomôže. Prečo by aj nie, keď tu všetci robia to, čo ich baví a napĺňa.

Nikdy sa neodvážim povedať, že práca v reklamnej agentúre je jednoduchá, pretože nie je. Avšak je úžasná, nápaditá, plná príjemných zmien a prekvapení – a najmä tá v Elite. Elite Solutions mi dala 3 základné veci:

  • V prvom rade mi splnila môj sen a ukázala mi, ako funguje práca a život v reklamnej agentúre.
  • Dala mi neuveriteľné množstvo skúseností a vedomostí, ktoré nenazbiera človek na hodinách marketingu. Všetci totižto vieme, že úvod z úvodného úvodu k rozdeleniu rozdelenia marketingových nástrojov je nám v praxi na veľké, no nič. To ozajstné z reklamného sveta je možné zistiť až priamo na bojovom poli.
  • No v neposlednom rade mi dala úžasných ľudí a priateľov, bez ktorých si tento neopísateľný zážitok neviem predstaviť. 😊

Vďaka tomu, že som súčasťou tohto tímu, nepoznám vstávanie s pocitom nechcenia ísť do práce. Každý jeden deň v Elite je pre mňa budenie sa do skutočného sna. Cesta k splneniu toho, po čom túžite už niekoľko rokov však nie je úplne rovná. Skôr by som povedala, že je poriadne kľukatá a musíte zaťať zuby a urobiť všetko pre to, aby ste ju prešli. No na jej konci na vás čaká vytúžená odmena – pre mňa to bola stáž v našej Elite. ♥