Hneď na úvod si dáme malý kvíz. Nič ťažké. Dve otázky 🙂

  • Máte svoje fotky radšej v smartfóne, alebo keď sú vytlačené?
  • A druhá. Koľko dobrých fotiek zo smartfónu ste si niekedy vytlačili?

Ak ste odpovedali vytlačené a žiadnu, tak ste presne ako my. Asi pred takým rokom a pol.

Sedeli sme takto v kancelárii (máličko rozbití 🙂 a bavili sa o párty z predchádzajúceho večera. Navzájom sme si ukazovali fotky. Na jednej sa Milan strepal zo stoličky, na druhej bol spiaci Kamil na repráku a najviac zabavila Dominika tancujúca na stole. Jednoducho skvelé momentky. Keďže sme mali fotky v telefónoch, bolo jasné, že ich vidíme pravdepodobne naposledy. Presne, ako tomu bolo x-krát predtým.

“Prečo si to na tej párty jednoducho nevytlačíme?” zaznelo.

Zamysleli sme sa a zistili, že by bolo fakt lepšie mať ich hneď. Teda poslať selfíčko niečomu, čo ti ho za pár sekúnd vypľuje. Tlačiť fotky po akcii v nejakom printshope sa nikomu nechce. Toto bol naozaj dobrý nápad, ktorý nás nakopol a ešte v ten deň sme sa pustili do práce.

Vývoj išiel rýchlo. Stačí, ak sú ľudia nápadom nadšení, a ide to. Akurát sa v tom čase rozbiehala vlna chatbotov a my sme si povedali, že to naša vecička musí mať. Poslať fotku do tlačiarne je nuda. Ale čo keby tá naša vec mala bota, ktorý s vami pokecá? Spýta sa, ako párty, pošle pár funny gifiek a zabaví vás kým dotlačí fotky. Boli sme týmto nápadom nadšení. Až na kóderov, ktorí šípili, že ich čaká kopec roboty. Každopádne, to naše niečo sme sa rozhodli pomenovať Botograf.

No dobre, ale veď to musí aj nejako vyzerať, nie? Navrhli sme teda dizajn v retro štýle s interaktívnym monitorom a poriadnym ledkovým podsvietením. A to všetko zasadené do masívneho dreva. Zadali sme Botograf do výroby a čakali 2 mesiace. Keď k nám dorazil, bolo to niečo mega. Fakt. Jedna vec je, keď si niečo navrhnete, ale keď si to môžete ohmatať a vyskúšať, je to úplne iný pocit. Chalan, ktorý nám to robil, sa vyhral naozaj s každým detailom. Štruktúra dreva vyšla parádne a po zapnutí a rozsvietení sme si povedali, že WAU.

Doladiť veci bolo to najmenej. Doplnili sme wifi, nadizajnovali grafiku na monitore a ďalšie detaily. Prvé pokusy s vytlačenými fotkami boli kostrbaté, ale pre našich kóderov žiadny problém. Doladilo sa a pustili sme sa do testovania.

Premiéru mal Botograf na svadbe nášho Maja. Aby toho nebolo málo, tak tá svadba bola v Chorvátsku. Našťastie sa zmestil do kufra stredne veľkého kombíka a cestu dal na jednotku.

Vedeli sme, že ho navrhujeme na poriadnu párty a nie pre krúžok filatelistov. Svadobčania, aj keď najprv opatrne, vyskúšali vytlačiť prvé fotky. A potom? Potom už išla fotka za fotkou. Vykasané košele, ruka hore a do toho jadranské vypaľovačky. Botografa sme hodili rovno do vody a dal to. Na našej firemnej párty tomu nebolo inak a dnes máme každú miestnosť v práci polepenú fotkami. Ľudia si Botografa  zamilovali aj na tohtoročnej Pohode. Dostali sme skvelý feedback a vytlačili stovky fotiek.

Je to super pocit, keď veci fungujú ešte lepšie, ako ste mysleli, že budú. My sme síce digitálna agentúra, ale vždy sme posúvali technologické možnosti čo najďalej, ako to išlo. Botograf, ako aj ďalšie naše projekty, napr. taký Drinkbox, sú čírym dôkazom, že inovatívnosť máme vo svojej DNA. Ak projektu veríme, ideme do toho. A naplno. Vždy sme vďaka tomu profitovali nielen my, ale aj naši klienti. Botograf stelesňuje presne to, čím sme a kam až dokážeme ísť. A kto vie, možno nabudúce prinesie Botograf na vašu akciu presne to, čo na ňom ľudia milujú. Skvelé momentky na počkanie.

Chcete nezabudnuteľnú párty? www.botograf.sk