Preposielač mailov. Ten čo je stále na Facebooku. „Dievča“ pre všetko. Človek zodpovedný za chod projektu. Naháňač timingu a kolegov. Kamarát všetkých klientov. Kto je to ten account manager?  Čo robí? Ako to vlastne je?

Ráno príde s kávou v ruke a už si číta prvý z 30-tich mailov, ktoré mu odvčera prišli. Jasné, niekedy sa len tak tvári, má v tom aj veľa spamu a výpredajových ponúk J Deň ešte len začal a prídu ďalšie maily od klientov a kolegov. Nezáleží, či mu rastie brada, alebo nosí červený rúž. Obe pohlavia sú pre toto povolanie ako stvorené.

Account meetinguje, meetinguje a meetinguje. Zapisovanie poznámok do on-line listov ho nezaujíma. Hrubý notes má aj tak stále pri sebe, lebo vie, že baterka notebooku aj najdôležitejšie paličky siete môžu zlyhať. A správny account nezlyháva. Alebo iba niekedy.

Nepozná slovo NIE. Keď už klientovi nedokáže vysvetliť, že jeho požiadavka sa splniť nedá, nachádza riešenia neriešiteľného.

Account sa usmieva. Niekedy sa večer toho úsmevu nevie zbaviť, pretože  sa stal jeho druhou kožou. Možno práve preto, lebo sa vie kontrolovať a ovládať svoje emócie. Stres celej agentúry má pod palcom. Povzbudzuje a podporuje seba i kolegov, vtipkuje a zabáva. Stále však drží svetlo na konci tunela, keď ostatní už nevidia nádej, alebo nevládzu. Account vládze. A ťahá agentúru k skvelým výsledkom. Niekedy je to však aj naopak, ale o tom sa zo slušnosti nehovorí.

Ak by sme ho mali prirovnať k časti organizmu, account manager je svalmi aj kostrou agentúry. Počúva mozog stratéga, zmierňuje vášnivý tep kreatívneho srdca. Poháňa ruky, ktoré vládnu grafike, otvára priestor slov pre copywriterov. Posilňuje nohy programátorov, aby sa nič nepokazilo. Jeho svaly držia všetko, od klienta, financií na projekt až po jeho realizáciu. Account manager je základ agentúrneho organizmu, bez ktorého to jednoucho v agentúre nejde.

Nie je však len o tvrdej drine. Account svoju prácu miluje a užíva si výzvy, ktoré mu prináša. Nikdy sa nenudí a nezapadne do pracovného stereotypu. Account sa veľa baví, žúruje na firemých akciách, je spoločenský a nepohrdne hĺbivým rozhovorom pri pive či víne  🙂

 

Nezlakol si sa týchto pár riadkov? Chceš byť superhrdinom, ehm…accountom? Tak nám pošli svoje CV na info@eliteml.sk